U bevindt zich hier: Patient  >  Patiëntgerichte aanpak  >  Patiëntveiligheid

Patiëntveiligheid

Wij hechten een enorm belang aan een veiligheidscultuur binnen ons revalidatieziekenhuis dit zowel voor onze patiënten als voor onze medewerkers.

  • Medewerkers worden gestimuleerd om alle incidenten, bijna-incidenten en bijwerkingen (vb: valpartijen, medicatiefouten, gedragsincidenten, enz.) te melden in ons geïnformatiseerd meld- en leersysteem  zodat structurele en organisatorische maatregelen kunnen genomen worden.
  • Er is binnen ons revalidatieziekenhuis een  veiligheidscommissie die alle veiligheidsinitiatieven, verbeteracties en incidenten opvolgt en bespreekt.
  • Er zijn een 10 tal experten aangesteld binnen Inkendaal om incidenten te analyseren. Naast een analyse, formuleren zij ook  verbeteracties om de veiligheid te verhogen.
  • Jaarlijks neemt Inkendaal in november steeds deel aan “de week van de patiëntveiligheid”. Er gaan in die week verschillende infosessies en workshops door met het ook op patiënt- en medewerkersveiligheid..
  • Regelmatig organiseren we sensibiliseringscampagnes om aandacht te vragen voor bepaalde thema’s. Zo organiseren we week van de privacy, week van de handhygiëne, week van de valpreventie, enz.
  • Om na te gaan hoe de medewerkers van onze organisatie omgaan met patiëntveiligheid wordt op regelmatige tijdstippen een meting gedaan over de patiëntveiligheidscultuur.
Wil je meer informatie hoe we samen werken aan een veiligheidsmanagementsysteem? Check hier...
Ben je benieuwd welke kwaliteitsindicatoren we opvolgen en onze resultaten ? Check hier...