U bevindt zich hier: Patient  >  Ombudsdienst  >  Verloren voorwerpen of diefstal

Verloren voorwerpen of diefstal?

Het is belangrijk dat u waardevolle voorwerpen niet meeneemt naar het ziekenhuis. Indien u, tijdens uw verblijf, toch iets waardevols met zich zou meedragen, kan u aan uw zorgteam vragen om uw waardevolle voorwerpen veilig op te bergen. Net zoals in het dagelijkse leven bent u zelf verantwoordelijk voor de zorg over uw eigen spullen (vb: u verliest zelf uw ring, tas, enz.).

Echter indien u iets waardevols kwijt bent en u vermoedt dat een medewerker van het ziekenhuis verantwoordelijk is of zou kunnen zijn, spreek hier dan zeker iemand van het zorgteam van uw afdeling over aan. Er wordt dan een intern meldingsformulier burgerlijke aansprakelijkheid ingevuld. Elke melding wordt afzonderlijk juridisch bekeken.

Bent u iets kwijt geraakt aan het onthaal, ga dan zeker ook even langs bij hoofdverpleegkundige van uw afdeling, het onthaal of de dienst kwaliteit. Zij zijn vaak het eerste contactpunt wanneer er zaken gevonden worden. Met een beetje geluk kunnen zij u het gevonden voorwerp terug overhandigen. Verloren voorwerpen worden geruime tijd bijgehouden, zo hopen we dat de eigenaar ze toch nog komt ophalen.

Gaat het echter om een (vermoeden) diefstal? Meldt dit dan zeker aan de hoofdverpleegkundige. In deze situaties kan het nuttig zijn om de politie te verwittigen voor het opstellen van een proces verbaal.