Welkom in revalidatieziekenhuis Inkendaal

Je wordt in ons revalidatieziekenhuis Inkendaal van bij je aankomst tot het einde van de revalidatie geholpen door dokters, kinesisten, logopedisten en veel andere mensen. De tijd die je bij ons verblijft, zullen wij je vriend proberen te zijn en je bij staan, ook al blijf je voor een korte of langere tijd bij ons.

Je zal veel oefenen en vaak hard moeten werken. Als je niet meer naar je vroegere school kan, kan je bij ons naar school gaan bij enkele toffe juffen en meesters. Je zal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken, samen leren, tekenen, knutselen, spelen, en zoveel andere dingen.
 

Graag meer info? Klik hier door naar de website van ziekenhuisschool Inkendaal
Opname

Het eerste wat je doet na je inschrijving in het ziekenhuis is naar je kamer gaan met jouw spullen. Je krijgt je kamer toegewezen en je kan er je koffer uitpakken. Wanneer je naar het ziekenhuis komt, zijn er een heleboel mensen die je zo snel mogelijk willen leren kennen. Zo zal je de eerste dag zeker een bezoekje krijgen van de dokter, de verpleegkundige, de diëtiste en de logopediste.  Die willen dan alles te weten komen over je gezondheid, je medicijnen, je maaltijden, enz. Nadien ontmoet je zeker nog de kinesitherapeut, de ergotherapeut en de psycholoog

Hoe ziet een dagje op een verpleegeenheid eruit?

Elke dag zal wel een beetje anders zijn op onze kinderafdeling, maar we proberen toch elke dag een zekere regelmaat voor jou te plannen.

Daarnaast hebben we op onze afdeling ook nog:

  • een snoezelruimte waar je allerlei activiteiten kan doen,
  • een eetzaal waar je samen met andere kinderen kan eten
  • de huiskamer waar je kan knutselen, spelen samen met onze activiteitenbegeleidster
  • en binnenkort ook een heuse snoezelbadkamer waar je een bad of douche kan nemen met muziek, fijne kleuren…
Rooming-in

Een opname in het ziekenhuis is een emotionele gebeurtenis, zeker voor jou als kind. Wanneer je ouder bij jou blijft, kan deze je helpen met de dagelijkse verzorging en jou de nodige troost bieden wanneer je dat nodig hebt. Zo zal je minder eenzaam en bang zijn en zal je beter in staat zijn om je beter te voelen.

We maakten voor je mama en papa bovenstaande brochure over rooming-in.

Een dagje of een week naar huis

We weten dat het verblijf in het ziekenhuis iets helemaal anders is dan thuis te zijn in de vertrouwde omgeving. Daarom bekijken we graag met ieder kind en zijn familie om in het weekend een dagje (van de ochtend tot de avond) of een weekend (van zaterdagochtend tot zondagochtend) naar huis te gaan. Zo doe je voldoende energie op om er op maandag opnieuw in te  vliegen

Wat breng ik mee naar het ziekenhuis? Een niet-vergeten-lijstje
  • Pyjama en je knuffel mag zeker ook meekomen
  • Kleding, liefst soepele, losse kledij waarmee het gemakkelijk is om te bewegen.
  • Schoeisel (gesloten)
  • Toiletzak met daarin zeep, shampoo, tandenborstel, tandpasta, verzorgingsproducten
  • Leuk gerief om je mee te amuseren (speelgoed, puzzel, gezelschapsspel, …