Revalidatiepark

Revalidatiepark Inkendaal zal gebruikt worden als een nieuw therapiemiddel of als een aanvulling op therapieën die reeds gegeven worden. De natuur wordt ingeschakeld als medium voor het revalidatieproces waarbij de tuin als verlenging van de ziekenhuiskamer wordt ervaren.

Dit park betekent een aangename plaats waar onze revalidanten, oud en jong,  met een motorische of cognitieve beperking kunnen oefenen en spelen. Zo leren ze zich buiten te beredderen door zich te voet, met hun krukken of in hun rolstoel te verplaatsen. Een zonnige tuin met kleurige bloemen, geurende kruiden, ruisende bomen en struiken, paden, met licht- en schaduwpartijen… Dit alles zal een enorm effect hebben op de zintuigen, als stimulatie. De cyclus van de seizoenen zal bijdragen tot een betere oriëntatie in tijd.

"Het is een ideale plek om groepstherapie te organiseren, om mensen te ontmoeten en dit zowel voor revalidanten als voor het personeel. Het park als een rustgevende houvast die sociaal isolement  bestrijdt en de angst om zich met een beperking naar buiten te wagen."

Het park wordt niet enkel en alleen gebruikt als therapiemiddel, maar men kan er ook alleen of met bezoek in vertoeven of men kan er genieten zonder meer. 

Steun ons project!

De realisatie van ons therapeutisch revalidatiepark gebeurt gefaseerd in functie van beschikbare financiële middelen. Dit project komt niet in aanmerking voor overheidsfinanciering, uw bijdrage is dus van harte welkom!

Lees meer over dit project.