U bevindt zich hier: Patient  >  Ziekenhuisschool

Ziekenhuisschool

De Inkendaal school bestaat uit een gesubsidieerde vrije school BuBaO type 5 en een gesubsidieerde vrije school voor BuSO OV4 Type 5 (ASO, BSO, KSO, TSO, BuSO). Als erkende school is de wetgeving van het Vlaamse Departement Onderwijs van toepassing. Een schoolteam van ongeveer 20 leerkrachten -verdeeld onder 10 klassen- zorgt tijdens de schooluren voor de pedagogische ontwikkeling van uw kind. De ziekenhuisschool zorgt voor een brede waaier van kinderen uit het gewoon en bijzonder onderwijs.

In Inkendaal hebben wij een unieke werking. Wij geven geen onderwijs aan bed, maar werken mee in het ‘integratiemodel revalidatie’ van de PDH. Samen met de andere disciplines (therapeuten, nursing, dokters, enz.) werken wij als een transdisciplinair team in onze revaklassen. Een revaklas bestaat uit een groep kinderen die in hetzelfde lokaal een medische, therapeutische en pedagogische werking hebben. De criteria om deze klassen samen te stellen kunnen zowel leeftijd, revalidatie- als onderwijsnoden zijn.

 

Contactgegevens van de school vinden jullie hier terug.

Graag meer info? Raadpleeg de website van ziekenhuisschool Inkendaal

Elk kind krijgt een leer- en revalidatieprogramma op maat geschreven. De leerkrachten hebben zich gespecialiseerd om individueel onderwijs in groep te geven. Dit heeft diverse voordelen:

  • De kinderen blijven voeling houden met een klassysteem en leren sociaal-emotioneel te leven binnen een groep.
  • De kinderen leren zelfstandig werken want ieder kind heeft zijn eigen programma.
  • Er kan intensief geoefend worden met de hulpmiddelen die de kinderen dienen te gebruiken (voorleessoftware, spraakcomputers, extra hulpmiddelen zoals tafelkaartje, e.a.).
  • De vele verschillende activiteiten beogen een totale ontwikkeling van het kind. 
  • In samenspraak met de andere teamleden stellen de leerkrachten een individueel handelingsplan op. Dit bepaalt de richting van de activiteiten die aangeboden worden. Deze extra ‘zorg’ is kenmerkend voor het buitengewoon onderwijs.
Lees meer meer over ons pedagogisch project en de werking ervan.
Download de brochure: Ziekenhuisschool Inkendaal
Contacteer de ziekenhuisschool

Neem contact op met het schoolhoofd of de hoofdverpleegkundige.

Onze kinderwebsite

Wordt u of uw kind opgenomen in ons ziekenhuis? Neem samen met uw kind zeker eens een kijkje op onze kindersite, die met eenvoudige taal en op een kindvriendelijke manier ons ziekenhuis aan hen voorstelt. Zo krijgen zij een beeld van het ziekenhuis, wie er werkt en wat ze mogen verwachten.