U bevindt zich hier: Visie en beleid  >  Kwaliteitszorg  >  Missie en structuur

Missie en structuur

Missie: kwaliteitsverbetering en patiëntveiligheid

Naast onze kernwaarden expertise, warmmenselijkheid, betrokkenheid en creativiteit wil revalidatieziekenhuis Inkendaal patiëntenzorg van topkwaliteit leveren, professioneel en toegewijd aan elke unieke patiënt. Daarom is patiëntveiligheid een belangrijk aandachtspunt bij al onze medewerkers.

Omdat we oprecht overtuigd zijn van het belang van kwaliteit en patiëntveiligheid, heeft de ziekenhuisdirectie in 2013 de beslissing genomen om te gaan voor een kwaliteitslabel in de zorg; of in vaktermen een “accreditatielabel”.

De komende maanden en jaren zetten onze 370 kwaliteitsambassadeurs met veel enthousiasme hun schouders onder tal van projecten om zodoende werk te maken van het uittekenen van onze zorgprocessen en zorgtrajecten, een elektronisch patiëntendossier, het verhogen van de transparantie, de efficiëntie en de uniformiteit binnen de dagelijkse zorg voor onze patiënten. We hopen eind 2017 ons officieel kwaliteitslabel binnen te halen en revalidatieziekenhuis Inkendaal op de kwaliteitskaart te zetten!

De keuze voor accreditatie is zodoende geen doel op zich, dan wel een manier om op een systematische en gestructureerde wijze tot een kwaliteitsverbetering van (revalidatie)zorg te komen.

"Een kwaliteitssysteem is het geheel van procedures, afspraken, regelingen en activiteiten die nodig zijn om kwaliteit op peil te houden en te verbeteren waar nodig. De organisatorische structuur, het vastleggen van verantwoordelijkheden, procedures en processen zijn een essentieel onderdeel van het kwaliteitssysteem."

Lees meer over ons accreditatietraject 2017.
Lees meer over onze kwaliteitsmetingen.
Kwaliteit in beeld: De Safety Dance

Begin maart 2017, op een kille veel te vroege zaterdagochtend, transformeerden meer dan 38 Inkendaal medewerkers zich tot volleerde acteurs, actrices en danssterren. De opdracht: op een  bijzondere en onvergetelijke wijze veiligheids-en kwaliteitsaspecten samen in beeld en beweging te zetten en dit op de typische Inkendaalwijze dwz

  • met grote porties betrokkenheid van medewerkers
  • met veel warmmenselijkheid
  • met overvloed aan creativiteit
  • en voor de meesten top dans of acteerexpertise

Er was een scenario, een professionele cameraman, 2  regisseurs en bovenal een grote dosis fun en dito bloopers. Neem zeker een kijkje naar het resultaat !

Kwaliteitsstructuur
Download de kwaliteitsstructuur binnen Inkendaal.