U bevindt zich hier: Steun ons  >  Fondsenwerving  >  Projecten voor onze kinderen

Projecten voor onze kinderen

Projecten waar we, samen met onze kinderen, nog van dromen

Naast aankopen van speelgoed en educatieve tools zijn er ook grotere projecten waar we de komende jaren werk willen van maken.

  • Onze gemeenschappelijke eetzaal van de kinderrevalidatie afdeling zou een opfrissing en kindvriendelijke make-over kunnen gebruiken. De schilderwerken, kindvriendelijke tekeningen, aangepast meubilair en spelmateriaal zouden voor onze kleinsten een groot verschil kunnen maken. Op die manier wordt de eetzaal een leuke huiskamer waar het fijn vertoeven is.
  • Educatief boekje over ventilatie en beademing voor kinderen. Met dit kleurrijk boekje op kindermaat, vo; tekeningen en met een leuke verhaallijn, informeren we kinderen en hun nauwe omgeving op een speelse en visuele manier wat het betekent om beademd te worden. Maar vooral ook een verhaal van hoop brengen, ondanks ventilatie kan je nog altijd participeren, reizen en hobby's hebben.
  • Uitstappen en extra activiteiten samen met de ouders en naasten; daar krijgen onze kinderen niet genoeg van. Dankzij sponsoring kunnen we een uitstap naar Pairi Daïza, een pretpark, de zee of kinderboerderij mogelijk maken. 
Reeds gerealiseerd: snoezelbadkamer op de afdeling voor kinderrevalidatie

Met onze snoezelbadkamer hebben we de steriele badkamer op de kinderafdeling omgetoverd in een heuse ‘waterjungle’.

Een lekker warm bad, lichtjes, muziek en andere zintuigprikkelende effecten, wat moet er nog meer zijn om zich als een vis in het water te voelen?

Even vergeten dat je in het ziekenhuis bent, dat is de bedoeling van ons project snoezelbadkamer. Dagelijkse zorg krijgt zo een heel andere invulling!

In 2021 ontvingen we de zeer welkome steun van Euroclear en organiseerden we een Paasaperitiefactie om de snoezelkamer te financieren.

Dankzij deze middelen hebben we ondertussen onze junglebadkamer in gebruik genomen.

Speelplaats PDH

Een actieve speelplaats, met fiets- en hinkelparcours, voetbal- en basketbalmogelijkheden en een met apart stiltehoekje moet het sluitstuk worden.

De laatste kilometers richting een nieuw mooi project zijn ingezet. Twee dappere marathonlopers zetten hun beste beentje voor op zaterdag 17 oktober 2021 en lopen de marathon van Amsterdam voor dit fijne project!