U bevindt zich hier: Steun ons  >  Fondsenwerving  >  DierenThuis

DierenThuis: word je meter van één van onze dieren of wil je ons op een andere manier steunen?

DierenThuis in Inkendaal

Samen met onze patiënten dromen we van een plekje waar ze met regelmaat hun (huis)dier kunnen ontmoeten. Een bezoek van hun lievelingsdier kan de patiënt afleiding bezorgen en troost bieden gedurende de lange revalidatieperiode. Onderzoek wijst uit dat het stressniveau verlaagt en de algemene gezondheid verbetert (minder pijn, verlaging van de bloeddruk). 

Daarom wou Inkendaal graag een speciaal plaatsje creëren, waar het aangenaam vertoeven is en waar onze patiënten ten volle kunnen genieten van de dieren. 

In een eerste fase zijn we gestart met het verwelkomen van kleine boerderijdieren, die men kan aanraken en waar  men voor kan zorgen. Zo hebben de Inkendaal kippen, konijnen en dwerggeitjes in 2020 hun nieuwe thuis gevonden op ons parkdomein. 

Tijdens de weekdagen zorgen onze revalidanten samen met de therapeuten voor onze dieren en een ander belangrijk facet is het aanbieden van therapie waarbij dieren als middel aangewend worden om therapeutische doelstellingen te bereiken. 

Om de continuïteit van deze werking te verzekeren zal er ook een vrijwilligerswerking opgezet worden, die kan garanderen dat de dieren ook op feestdagen en in het weekend de nodige zorgen krijgen.

Maar uiteraard blijven er kosten verbonden aan onze beestenboel. Eten, een dierenartsbezoek, extra infrastructuur…

Word je graag meter of peter van één van onze diertjes, neem zeker contact op!

Heeft u een vraag of wenst u meer informatie?

Stuur een e-mail naar isabel.debrauwer@inkendaal.be. We sturen u graag meer informatie over dit project.