U bevindt zich hier: Steun ons  >  Vrijwilligers  >  Vrijwilligerstaken

Vrijwilligerstaken

Wat kan je als vrijwilliger doen in Inkendaal?

Je kan op veel manieren een bijzondere rol spelen in de ondersteuning van onze revalidanten of van onze werking. Inkendaal doet een beroep op vrijwilligers voor verschillende deelwerkingen en voor uiteenlopende taken.

Werken met dieren:

 • DierenThuis: vrijwilligers voor de verzorging van onze neerhofdieren tijdens weekends en feestdagen.
 • Vrijwilliger Hippotherapie: verzorging van onze therapiepaarden en begeleiding van de paarden en patiënten tijdens de hippotherapie.

Werken met patiënten:

 • Vrijwilliger op een verpleegeenheid voor volwassenen - buddy: zinvolle tijdsbesteding, wandelen, babbeltje, ondersteuning in de refter, bij uitstappen of bij groepsactiviteiten enz.
 • Vrijwilliger op een verpleegeenheid voor kinderen - buddy; zinvolle tijdsbesteding, voorlezen, huiswerkbegeleiding, snoezelkamer, ondersteuning in de refter of groepsactiviteiten enz.
 • Vrijwilliger op onze Partiële Daghospitalisatie en ziekenhuisschool (kinderen): co-teaching, ondersteuning in de klas of bij het toezicht, hulp bij uitstappen of bij activiteiten tijdens schoolvakanties enz.
 • Vrijwilliger tijdens evenementen of occasionele activiteiten: sportdagen, What Matters to You-acties, Dag van de Zorg, kerstmarkt, inventaris apotheek enz.
 • Vrijwilliger boeken: revalidanten van boeken voorzien, voorlezen, organisatie van de boekenkast enz.

Werken binnen onze organisatie:

 • Vrijwilliger voor ondersteuning logistiek of technische dienst: kleine klusjes, onderhoud paardenweide of Sensory Trail.
 • Vrijwilliger voor administratieve ondersteuning: vertalingen van brochures en vragenlijsten, digitaliseren papieren vragenlijsten enz.
 • Vrijwilliger houtatelier: houtprojecten realiseren.

Het werk in Inkendaal is veelzijdig. Er is voor ieder wat wils.

Samen met jou gaan we op zoek naar de taken die het best aansluiten bij jouw talenten en bij de tijd die je kan vrijmaken. Voor sommige evenementen hebben we voor een in de tijd beperkte periode extra helpende handen nodig. Daartegenover zijn voor andere taken langdurige engagementen op regelmatige basis beter. Dat helpt om een vertrouwensband op te bouwen en om de taken gemakkelijker onder de knie te krijgen. Van bij de start bespreken we dit met jou. 

Als vrijwilliger werk je aanvullend op maar nooit ter vervanging van onze vaste medewerkers.

Jouw aanwezigheid en tijd zijn het grootste geschenk voor Inkendaal en haar revalidanten.

 

5 redenen om vrijwilliger te worden in Inkendaal:

 1. Je maakt anderen gelukkig.
 2. Je ontplooit jezelf en zet je talenten nuttig in.
 3. Je leert nieuwe mensen kennen.
 4. Je geeft therapieluwe momenten, weekends en vakanties een waardevolle invulling.
 5. Je werkt in een mooie groene omgeving en wordt daarvoor gewaardeerd.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze vacatures voor vrijwilligers? Hier vind je de profielen waarnaar we op zoek zijn.