U bevindt zich hier: Steun ons  >  Fondsenwerving  >  Hippo en Sensory trail

Hippo en Sensory trail

Sensory trail parcours zoekt sponsoring voor activiteitenstations - een droom die werkelijkheid wordt

Dit is een project in ons mooie park waarbij revalidanten samen met onze twee therapiepaarden hun grenzen zullen verleggen met prikkels van buitenaf.
Het wordt een parcours van (bos)paden dat bestaat uit hellingen en bochten op een gevarieerde ondergrond. Deze omgeving daagt onze revalidanten uit, stimuleert hun zintuigen en moedigt hen aan om te communiceren met de wereld rondom hen.

De werken van het sensory trail parcours zijn achter de rug. Onze paarden en revalidanten dromen nu van enkele activiteitenstations.

Door het plaatsen van verschillende activiteitenstations op het parcours maken we het voor paard en revalidant extra uitdagend.

We trainen op die manier motoriek maar ook het geheugen, probleem oplossend vermogen, visueel ruimtelijke vaardigheden …

Therapie buiten de ziekenhuismuren - Lees het artiel Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevalei
Schuilstallen voor onze paarden - sponsoring via Koning Boudewijnstichting

De hippotherapie blijft het visitekaartje van ons ziekenhuis. Om onze twee paradepaardjes, Ayla en Cupido, nog wat dichter bij de revalidanten te brengen, willen we de dieren, buiten de revalidatiemomenten, laten galopperen op de weides van ons groot domein.

Dit brengt een wettelijke verplichting met zich mee, namelijk de plaatsing van schuilstallen. We rekenen op vele gulle giften om deze droom snel in vervulling te laten gaan.