U bevindt zich hier: Steun ons  >  Fondsenwerving  >  DierenThuis

DierenThuis

DierenThuis in Inkendaal

Samen met onze patiënten dromen we van een plekje waar ze met regelmaat hun (huis)dier kunnen ontmoeten. Een bezoek van hun lievelingsdier kan de patiënt afleiding bezorgen en troost bieden gedurende de lange revalidatieperiode. Onderzoek wijst uit dat het stressniveau verlaagt en de algemene gezondheid verbetert (minder pijn, verlaging van de bloeddruk). 

Daarom wou Inkendaal graag een speciaal plaatsje creëren, waar het aangenaam vertoeven is en waar onze patiënten ten volle kunnen genieten van de dieren. 

In een eerste fase zijn we gestart met het verwelkomen van kleine boerderijdieren, die men kan aanraken en waar  men voor kan zorgen. Zo hebben de Inkendaal kippen, konijnen en dwerggeitjes in 2020hun nieuwe thuis gevonden op ons parkdomein. 

Tijdens de weekdagen zorgen onze revalidanten samen met de therapeuten voor onze dieren en een ander belangrijk facet is het aanbieden van therapie waarbij dieren als middel aangewend worden om therapeutische doelstellingen te bereiken. 

Om de continuïteit van deze werking te verzekeren zal er ook een vrijwilligerswerking opgezet worden, die kan garanderen dat de dieren ook op feestdagen en in het weekend de nodige zorgen krijgen.

 

Maar uiteraard blijven er kosten verbonden aan onze beestenboel. Eten, een dierenartsbezoek, extra infrastructuur,…

Word je graag meter of peter van één van onze diertjes, neem zeker contact op!

DierenThuis wagon – waar huisdieren welkom zijn

De tweede grote droom van inkendaal is ook om een plaats te creëren waar onze revalidanten hun huisdier kunnen ontmoeten op een plaats buiten de gebouwen van Inkendaal.

Inkendaal heeft gekozen voor een “pipowagen” die buiten op het domein van Inkendaal te vinden is, waar revalidanten hun eigen huisdier kunnen ontmoeten buiten of binnen in de wagon.

Onze werkgroep is momenteel bezig met het uitwerken van dit nieuw project (bv. welke dieren laten we toe, afspraken,…) en zal in 2021 uitgewerkt worden met als doelstelling te realiseren in 2022. 

Heeft u een vraag of wenst u meer informatie?

Stuur een e-mail naar Sofie.Cautaers@inkendaal.be. We sturen u graag meer informatie over dit project.

Voor dit nieuw project te kunnen realiseren, zijn we natuurlijk nog op zoek naar centjes om dit te kunnen waarmaken. Wil jij dit graag sponsoren of een centje schenken?

 Neem contact op met: Karolien Pennewaert