U bevindt zich hier: Nieuws  >  Coronaveilig bezoek in de babbelboxen van Revalidatieziekenhuis Inkendaal

Coronaveilig bezoek in de babbelboxen van Revalidatieziekenhuis Inkendaal

08 jan 2021

Bezoek in tijden van corona

Sinds de eerste coronagolf is de bezoekregeling in Inkendaal onderhevig aan de evolutie van de interne en externe coronacijfers en de eventuele richtlijnen van de overheid. Bezoek op de kamers van volwassen patiënten is vervangen door strikt georganiseerde bezoekmomenten vaste geregistreerde bezoekers.

Bij het uitwerken van de bezoekregeling hield de directie van het ziekenhuis een zo goed mogelijk evenwicht tussen patiëntveiligheid en warmmenselijkheid voor ogen, vanuit het bewustzijn dat beperkingen op het vlak van bezoek gevolgen hebben op emotioneel vlak.  Naast de algemene bezoekmomenten in grote ruimten, wilde het ziekenhuis ook extra bezoek mogelijk maken in een aangenamere en iets discretere setting. Die zoektocht resulteerde in de intrede van 3 babbelboxen in Inkendaal.

 

Babbelboxen als extra ontmoetingsplek

Met dank aan de gulle sponsoring van o.a. de Koning Boudewijnstichting en het harde werk van velen achter de schermen waren de babbelboxen klaar vóór Kerstmis en kwam er een eerste extra aanbod in de eindejaarsperiode.

De drie boxen zijn ingericht met de natuur als thema. In de centrale patio zijn zo de ‘Duinbox’ en de ‘Hallerbox’ (met de boshyacinten als decor) terug te vinden. De ‘Dennenbox’ staat op de triage-eenheid.

De constructie laat ons veel flexibiliteit toe, waardoor we de boxen op termijn niet alleen anders kunnen inrichten, maar ook vlot kunnen verplaatsen  of met mekaar verbinden. De tussenschermen die nu zo noodzakelijk zijn, kunnen makkelijk verwijderd worden waardoor de boxen voor allerlei toepassingen kunnen worden ingezet. Er is en standaard audiosysteem aanwezig en digitale toepassingen zijn tevens mogelijk.

Bezoekers boeken via een digitaal reservatiesysteem een tijdslot in één van de drie boxen. Daarnaast blijven ook bezoekmomenten per dienst in centrale ruimten tijdens het weekend overeind. De nieuwe bezoekregeling gaat in vanaf maandag 11 januari 2021.

Om het bezoek in goede banen te leiden, kan het ziekenhuis op haar eigen medewerkers rekenen en op een team geëngageerde vrijwilligers.

Wij hopen op deze manier voor extra warmte en welzijn te zorgen voor onze revalidanten.

Flyer over organisatie en reservatie babbelbox ziekenhuisbreed
Flyer over organisatie en reservatie babbelbox triage-eenheid