U bevindt zich hier: Nieuws  >  Prof. dr. Dan wint de Elsass Foundation Research Prize

Prof. dr. Dan wint de Elsass Foundation Research Prize

26 nov 2019

20 november 2019 werd de Elsass Foundation Research Foundation Prize voor het eerst uitgereikt. Prof. dr. Bernard Dan is de allereerste laureaat van deze prijs. De prijs is de grootste binnen het domein van Cerebral Palsy (CP) en wordt tweejaarlijks uitgereikt door HRH Prinses Benedikte in Charlottenlund in Denemarken.

De Elsass Foundation Research Prize erkent onderzoekers die belangrijke inspanningen leveren voor de ontwikkeling van nieuwe methodes met betrekking tot Cerebral Palsy (CP) met aandacht voor alle menselijke functies (somatisch, cognitief, sociaal en psychologisch). De stichting die de prijs uitreikt, staat onder hoge bescherming van HRH Prinses Benedikte van Denemarken.

Het selectiecomité looft de vele inspanningen (onderzoek, colleges, het schrijven van boeken) en ijver van prof. dr. Dan, die bijgedragen heeft tot de wetenschappelijke kennis over CP.

Als winnaar van de prijs ontvangt prof. dr. Dan een bedrag van 1.000.000. dkr. (+- € 150.000). Een deel ervan is een persoonlijk bedrag, maar het grootste deel wordt uitgereikt om een nieuw onderzoeksproject mee op te zetten binnen het domein van CP. Prof. dr. Dan zal de som gebruiken voor een onderzoeksproject dat meer inzicht moet geven in de hersenfunctie en veranderlijke eigenschappen van personen met CP teneinde hun functioneren te verbeteren door neurofysiologische stimulatie.

Wij willen hem alvast van harte feliciteren met deze erkenning en wensen hem veel succes toe met het nieuwe onderzoeksproject.

 

Meer weten over deze prijsuitreiking? Klik op onderstaande links.

https://elsassfonden.dk/om-elsass-fonden/prisuddelinger/research-prize/
https://www.elsassfonden.dk/nyheder/forskning/belgisk-cp-forsker-modtager-pris/