U bevindt zich hier: Nieuws  >  Inkendaal kiest voor EPD van nexuzhealth

Inkendaal kiest voor EPD van nexuzhealth

10 okt 2019

EPD als hulpmiddel voor verdere professionalisering

In het kader van de verdere professionalisering werd gezocht naar een betaalbaar en prestatiegericht EPD dat voldoende op revalidatie gericht is. “Het zal in de eerste plaats een geïntegreerd werkinstrument worden voor alle zorgverstrekkers van Revalidatieziekenhuis Inkendaal.” verklaart Sofie Blancquaert, algemeen directeur, “Het EPD van nexuzhealth kunnen we afstemmen op onze individuele noden als supraregionaal revalidatieziekenhuis, zodat we de revalidant nog beter kunnen helpen in een veranderend zorglandschap.”

 

Samenwerken is de basis

De revalidatiezorg van de toekomst is netwerkzorg en zal gekenmerkt worden door verschillende actoren en netwerken die samenwerken rond de revalidant. Het EPD van nexuzhealth past volledig in deze toekomstvisie en ondersteunt optimaal de samenwerking met andere ziekenhuizen, de eHealth diensten, de eerste lijn en andere zorginstellingen. “Niet enkel het dagelijks werk van de kliniek moet vergemakkelijkt worden. Het moet ook een tool zijn die transmurale zorg en functionele netwerking faciliteert en waar beleidsmakers de vereiste statistische informatie en data kunnen uithalen.” legt Sofie Blanquaert uit.

 

Klaar voor de toekomst

Gertie Delande, CEO van nexuzhealth: “We zijn erg blij Inkendaal te mogen verwelkomen bij de KWS gebruikers als dertigste ziekenhuis. Dit succes geeft aan dat de strategie van het gedeelde dossier de ideale manier is om in de toekomst de gezondheidszorg te informatiseren. We gaan dan ook verder op dat pad, onder meer door verdere integratie van de eerste lijn. Door het faciliteren van deze samenwerkingen hopen we ook bij te dragen aan de toekomstvisie van Inkendaal”