U bevindt zich hier: Nieuws  >  Verhaal van Inkendaal brengt ervaringen van revalidanten en medewerkers in beeld

Verhaal van Inkendaal brengt ervaringen van revalidanten en medewerkers in beeld

06 jun 2019

Elke dag brengt Inkendaal haar vier kernwaarden in de praktijk. Creativiteit, betrokkenheid, expertise en warmmenselijkheid vormen de rode draad in haar werking. Voor de opwaardering van haar gangen besloot Inkendaal om haar waarden aan de hand van het ‘het Verhaal van Inkendaal’ in de kijker te zetten.

Vanaf  vandaag  kunnen de 15 zwart-wit portretfoto’s van fotograaf Jürgen de Witte bewonderd worden, de portretfoto’s zijn voorzien van een korte tekst waarin mensen hun herinnering aan of hun relatie met Inkendaal toelichten. Daarnaast zijn er ook een aantal mozaïeken waarop alle foto’s zijn samen gebracht. De modellen zijn een mix van jong en oud, man en vrouw, (oud-)revalidant en personeelslid van Inkendaal. Het zijn gezichten die voor de gemiddelde Inkendaler niet onbekend zijn. Samen werpen de gefotografeerde personen een licht op wat er dagelijks gebeurt in Inkendaal. Samen schrijven zij ‘het Verhaal van Inkendaal’.

 

 “Jürgen de Witte slaagde er in om de modellen op een serene en indringende manier te fotograferen, steeds met veel respect voor hun persoonlijkheid en hun eigen verhaal. Door het samengaan van woord en beeld, zijn de foto’s dus niet enkel bijzonder mooi om naar te kijken, ze schetsen ook hoe medewerkers, revalidanten en hun familie hun tijd in Inkendaal ervaren. Ook al zijn mijn dagen goed gevuld, ik neem mij toch voor om af en toe stil te staan bij één van de beelden , tenslotte zijn onze revalidanten en onze medewerkers de motor van alles”, klinkt het bij Sofie Blancquaert, algemeen directeur van Inkendaal.

 

De voorstelling was het sluitstuk van het programma dat Inkendaal opbouwde rond de internationale ‘What Matters to You’-dag op 6 juni. Die dag zetten zorgverleners zich extra in om oog en oor te hebben voor kleine dingen die belangrijk zijn voor patiënten en hun omgeving. Een gloednieuwe boekenruilkast voor kinderen en volwassenen, de komst van een ijskar met vers schepijs en de mogelijkheid om huisdieren op bezoek te laten komen, waren enkele van de activiteiten die speciaal voor de revalidanten werden georganiseerd. Op elke verpleegeenheid zijn ook wensbussen geplaatst waardoor we blijvend oog en oor hebben voor de behoeften van onze revalidanten.