U bevindt zich hier: Nieuws  >  Dag van de Zorg op 18 maart 2018. Wij doen mee!

Dag van de Zorg op 18 maart 2018. Wij doen mee!

03 okt 2017

"Dag van de Zorg is een geweldig teambuildingsgebeuren: zoveel medewerkers zetten er hun schouders onder en willen er met man en macht voor zorgen dat elke bezoeker geboeid raakt door revalidatie."

Interview met Els Van Holderbeke, Directeur HR en Communicatie
Hoe vaak heeft jouw voorziening al deelgenomen aan Dag van de Zorg?

Al twee keer: in 2012 en 2015. We geloven echt in de meerwaarde van de Dag van de Zorg, maar het vraagt natuurlijk een investering van al onze medewerkers. Zowel vooraf bij de voorbereiding als op de dag zelf om er echt een topdag van te maken.

Waarom vind je zo'n opendeurdag belangrijk?

Het is de dag bij uitstek om iedereen te tonen wat zorg op maat betekent. We willen graag laten zien wat revalidatie in Inkendaal betekent; veel aspecten van ons werk zijn onbekend bij de meeste mensen. Ons aanbod is erg specifiek, onze revalidanten werken elke dag intensief aan hun herstel met een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen en maatschappelijk werkers.

Iedereen kan getroffen worden door een neurologische aandoening: een zwaar verkeersongeval, CVA, spierziekte, cardio-pulmoniare aandoening. We hebben ook een ziekenhuisschool, uniek in haar werking. Daarnaast is zo'n dag ook een geweldig teambuildingsgebeuren: zoveel medewerkers zetten er hun schouders onder en willen er met man en macht voor zorgen dat elke bezoeker geboeid raakt door revalidatie.

Wat is je mooiste herinnering aan Dag van de Zorg?

Revalidanten die na jaren nog eens een kijkje komen nemen en zeggen hoeveel hun verblijf bij ons voor hen betekend heeft. Andere bezoekers die zich spontaan aanmelden voor een job. En de algehele sfeer en voldoening!

Waar zou je zelf eens graag op bezoek gaan?

Ik zou zelf wel eens bij andere revalidatieziekenhuizen willen gaan kijken en rondneuzen in 'nieuwe' ziekenhuizen zoals AZ Groeninge: hoe hebben ze hun nieuwbouw en fusies gerealiseerd, wat heeft dat teweeggebracht?

Waarom moeten we Inkendaal bezoeken op 18 maart?

Omdat wij echt wel uniek zijn in ons aanbod, er die dag zoveel engagement te voelen is bij de medewerkers en we prachtig gelegen zijn in het groen.

Download het artikel.

Interview in Magazine Dag van de Zorg 'Inmotion'
Over uitdagingen in zorg en welzijn
Jaargang 03/september 2017