Inkendaal revalidatieziekenhuis
PatiŽnt
Hospitalisatie Aanbod therapiŽn CONDUCTIEVE PEDAGOGIE
Bobath Conductieve pedagogie
Hippotherapie Hydrotherapie
Sportgroep

CONDUCTIEVE PEDAGOGIE

De conductieve pedagogie is een unieke pedagogische benadering voor kinderen†en volwassenen met motorische problemen ten gevolge van een centraal neurologisch letsel. Deze methode werd in Hongarije door Dr. Andrŗs PetŲ ontwikkeld.

De conductor is een multidisciplinaire professional, die een aantal ons bekende beroepen combineert (logopedist, fysiotherapeut, ergotherapeut en onderwijskundige kennis). Voor de patiŽnt betekent dat veel meer rust tijdens de training en dat vergroot zijn concentratie. Bovendien wordt er tijdens de oefeningen veel gezongen.† Dit dient om de patiŽnt te helpen zich beter te concentreren en in een ritme te brengen waardoor bewegingen gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd.

In plaats van individueel allerlei therapieŽn te ondergaan, leert men er actief in groep de problemen van het dagelijkse leven op te lossen. De patiŽnt leert om zich aan de omgeving aan te passen en niet omgekeerd. Het leren oplossen van problemen†in het dagelijkse leven, stimuleert de zelfredzaamheid en draagt ook bij tot een hoger gevoel van eigenwaarde. Uiteraard is de mate waarin deze doelen gerealiseerd worden per patiŽnt verschillend en is de realisatie sterk afhankelijk van de aard en de ernst van de handicap. Feit blijft dat de intensieve stimulering aantoonbare positieve effecten heeft op de totale ontwikkeling.

Bij Conductieve Pedagogie wordt bij voorkeur in kleine groepjes gewerkt. Zo kunnen patiŽnten elkaar stimuleren en kunnen zij leren van anderen die dezelfde problemen als zijzelf moeten overwinnen.

 
ZOEKEN
   
100 jaar ziekenhuis inkendaal 1909-2009
Ziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling v.z.w.

Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)
Tel +32 (0)2 531 51 11
Fax +32 (0)2 532 43 08
Ondernemingsnr.: 0410.392.647
E-mail:
website: www.inkendaal.be
Inkendaal @ Facebook .Inkendaal @ Twitter .Inkendaal @ LinkedIn Blog Inkendaal