Woordenboek

Hieronder vind je een lijst met moeilijke woorden en begrippen over revalidatieziekenhuis Inkendaal. Klik op een woord om te ontdekken wat het betekent.

Revalidatie

Revalidatie is een ander woord voor herstel. Herstellen na een ongeluk, een operatie of ten gevolge van een ziekte. Het kan zijn dat er enkele activiteiten of bewegingen in je dagelijkse leven moeilijk gaan. Revalideren wil zeggen dat we je helpen om die activiteiten of bewegingen te verbeteren. Dat gaat natuurlijk niet zo maar; daarvoor moet je therapieën volgen en veel oefenen.

Consultatie

Als je ouders (of jij) zich zorgen maken omdat je iets niet zo goed kan, dan kunnen zij een afspraak maken met een dokter. Zoiets heet een consultatie. Om te weten waarom iets niet goed lukt, zal de dokter misschien enkele onderzoeken voorstellen. Wij hebben een heel team van specialisten om jou te helpen!

PDH

De PDH staat voor partiële daghospitalisatie.  Deze naam ga je vaak te horen krijgen als je hier komt revalideren. Het betekent zoveel als: ik kom van ’s morgens 9u tot ’s namiddags 16u naar het revalidatieziekenhuis. Je blijft niet slapen: vandaar het woordje partieel, wat gedeeltelijk betekent.

EEG

EEG is een afkorting voor een moeilijk woord, namelijk: Electro Encephalo Gram.

Een EEG meet de elektrische activiteit in jouw hersenen. Voor zo’n EEG krijg je een soort muts op waarin kleine elektroden zitten. Die elektroden meten elektrische stroompjes die jouw hersenen aanmaken. Nadien kunnen we die elektrische stroompjes op papier zetten.

Bewegingsanalyse

Een bewegingsanalyse is een manier om je te onderzoeken. Je stapt doorheen een kamer en we kijken met camera's hoe je stapt zodat wij je beter kunnen helpen.

Hydrotherapie

Hydrotherapie is therapie in water. In het zwembad dus! Opnieuw leren bewegen in het zwembad is gemakkelijker, omdat het water je helpt bij je oefeningen.

Hippotherapie
  • Hippotherapie is therapie met paarden. Je wordt eventueel geholpen op het paard en kan een ritje maken. Samen met het paard leer je opnieuw bewegen, een heel leuke therapie dus!