U bevindt zich hier: Patient  >  Patiëntgerichte aanpak  >  Patiëntveiligheid

Patiëntveiligheid

Wij hechten een enorm belang aan een veiligheidscultuur binnen ons revalidatieziekenhuis dit zowel voor onze patiënten als voor onze medewerkers.

  • Medewerkers worden gestimuleerd om alle incidenten, bijna-incidenten en bijwerkingen (vb: valpartijen, medicatiefouten, gedragsincidenten, enz.) te melden in ons geïnformatiseerd meld- en leersysteem  zodat structurele en organisatorische maatregelen kunnen genomen worden.
  • Er is binnen ons revalidatieziekenhuis een  veiligheidscommissie die alle veiligheidsinitiatieven, verbeteracties en incidenten opvolgt en bespreekt.
  • Er zijn 17 experten aangesteld binnen Inkendaal om incidenten te analyseren. Naast een analyse, formuleren zij ook  verbeteracties om de veiligheid te verhogen.
  • Jaarlijks neemt Inkendaal in november steeds deel aan “de week van de patiëntveiligheid”. Er gaan in die week verschillende infosessies en workshops door met het ook op patiënt- en medewerkersveiligheid..
  • Regelmatig organiseren we sensibiliseringscampagnes om aandacht te vragen voor bepaalde thema’s. Zo organiseren we week van de privacy, week van de handhygiëne, week van de valpreventie, enz.
  • Om na te gaan hoe de medewerkers van onze organisatie omgaan met patiëntveiligheid wordt op regelmatige tijdstippen een meting gedaan over de patiëntveiligheidscultuur.
Ben je benieuwd welke kwaliteitsindicatoren we opvolgen en onze resultaten ? Check hier...