U bevindt zich hier: Nieuws  >  Bekroning ontvangen voor onze hygiënische en voedselveilige keuken

Bekroning ontvangen voor onze hygiënische en voedselveilige keuken

13 sep 2017

In revalidatieziekenhuis Inkendaal maakt voeding onlosmakelijk deel uit van kwaliteitsvolle patiëntenzorg. Naast gezond en lekker eten wordt ook veel belang gehecht aan de kwaliteit! De instelling is nu voor de derde maal beloond voor zijn hygiënische en voedselveilige keuken en bestendigde als ziekenhuis met een voedingsdienst in eigen beheer het Smiley-label.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) geeft de Smiley niet zomaar cadeau. De keuken moet daarvoor voldoen aan een heel aantal vereisten. De belangrijkste aandachtspunten om de voedselveiligheid te garanderen zijn temperatuurbeheersing, hygiëne en kwaliteit. Zo hebben de koelcellen en diepvriezers van Revalidatieziekenhuis een automatische temperatuurcontrole, heeft elk departement in de keuken zijn eigen hygiëneplannen en procedures en worden alle producten bij levering gecontroleerd op temperatuur, kwaliteit, gewicht en versheid. Daarnaast krijgen de medewerkers interne opleidingen in samenwerking met de dienst ziekenhuishygiëne en worden jaarlijks interne en externe audits uitgevoerd die aangaven dat aan alle strenge eisen van het FAVV wordt voldaan.

Het FAVV kent ons tot eind 2020 de Smiley toe als erkenning voor de autocontrole en de gegarandeerde voedselveiligheid.
 

Lees er meer over op de website van het FAVV.

Revalidatieziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling vzw
Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)

Contacteer ons
T +32 (0)2 531 51 11
F +32 (0)2 532 23 66
E info@inkendaal.be

Nieuwsbrief
Schrijf je in op onze nieuwsbrief