U bevindt zich hier: Evenement  >  Sportdag  >  Info

G-Sportdag Inkendaal 19 september 2019

Inschrijven voor 30 augustus 2019

Sporten en bewegen is voor veel mensen een deel van de vrijetijdsbesteding. Regelmatige sportbeoefening is goed zowel voor de conditie als voor de gezondheid, maar evenzeer voor het leggen van sociale contacten.  Als revalidatieziekenhuis willen we een brug bouwen tussen revalidatie en het terug instappen in de samenleving op het vlak van sport en beweging. We doen dat onder andere door de organisatie van de G-sportdag, van sportinitiaties en door persoonlijke begeleiding.

Inkendaal doet dit niet alleen, maar kan rekenen op samenwerking met en ondersteuning van sportclubs en -organisaties, Sport Vlaanderen, de VGC en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.

We hopen onze revalidanten zo in contact te brengen met sportclubs -en organisaties en hen duurzaam te laten sporten en bewegen.

Een beperking mag participatie niet in de weg staan!

Wil jij als (ex-)revalidant komen proeven van verschillende sporten zoals G-dans, powerchair hockey, boccia en zoveel meer? Schrijf je dan zeker in voor onze G-sportdag op 19 september 2019.

Download de brochure

Alle informatie werd ook samengebundeld in een overzichtelijke brochure.

Activiteiten
Volkspelen / Curling

Curling wordt gespeeld op een het veld tussen twee teams van vier spelers. Het doel is om zoveel mogelijk van je stenen dichter bij het centrum van de cirkels te krijgen dan de tegenstander.

Een volksspel is een traditioneel spel dat vroeger meer gespeeld werd. De meeste van deze spellen kunnen vanuit zit worden uitgeoefend. Er zullen een 10-tal varianten beschikbaar zijn.

 

Boccia

Boccia (spreek uit: 'botsja') is een vorm van mikspelen en vertoont gelijkenissen met petanque. Het is een sport die gespeeld kan worden door mensen met een (ernstige) motorische beperking die naargelang van de classificatie, gebruik maken van een helling en zich laten bijstaan door een sport-assistent die met zijn rug naar het speelveld gekeerd zit.

Quatrocycling

Een fietstochtje met Quatrocycling, een zitfiets voor vier personen, in de directe omgeving van het revalidatieziekenhuis. De transfer naar de fiets dien je zelf of met je persoonlijke begeleiding te maken.

Trail ‘O

Is een oriëntatiewandeling waarbij, met kaartlezen, een route op de kaart wordt gevolgd. Vanaf de start komt de deelnemer via de gemarkeerde punten bij de finish uit. Bij regenweer wordt er overdekt een variant gespeeld.

Boogschieten

Boogschieten is een sport die een combinatie van concentratie, nauwkeurigheid en kracht vereist. Afhankelijk van de aard van de beperking kan een schutter staand of zittend schieten. Dit kan met behulp van de booghouder ook eenhandig.

Petanque

Bij petanque is het de bedoeling om de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje te werpen. Nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht. Deze sport kan zowel staand als zittend worden uitgeoefend.

G-Dans

G-dans is de overkoepelende term voor dansen voor personen met een beperking. Dans is een zeer laagdrempelige sport, waardoor personen met een beperking vaak kunnen deelnemen aan dansactiviteiten. De laatste sessie is uitlsuitend voor personen die enkel vanuit zit kunnen dansen.

Powerchair hockey

Powerchair hockey wordt gespeeld met een rolstoel, een stick en een lichte bal met gaatjes. Een ploeg bestaat uit vier veldspelers en één keeper. Het veld is 12 meter op 22 meter en omrand door een boarding van 20 cm hoog. De handstick is gemaakt uit licht material zoals carbonvezel. Voor atleten waarvan de handfunctie dusdanig verminderd is waardoor ze onmogelijk een stick kunnen hanteren, is er een stick die aan de rolstoel wordt bevestigd. Deze stick heeft een T-vorm en wordt dan ook een T-stick genoemd.

Wandeltocht (halve dagactiviteit)

Samen met wandelclub Sint-Pieters-Leeuw wordt er ongeveer 5 km gewandeld in de omgeving. Vrienden of familie zijn zeker ook welkom om je hier en daar te helpen.

Fietstocht (halve dagactiviteit)

Een fietstocht in de omgeving van het revalidatieziekenhuis. In de voormiddag vindt er een fietstocht plaats van 5 km voor de eerder onervaren fietsers of mensen die nog niet veel uithouding hebben. In de namiddag maken we een grotere tocht van 15 km. De tochten worden steeds prodessioneel begeleid met ervaren wielrenners en een volgwagen.

Judo

Leer hier de basisprincipes van deze verdedigingssport. De laatste sessie is ook geschikt voor personen die enkel vanuit de rolwagen oefeningen kunnen doen. 

 

Zumba

Zwier je spieren los onder leiding van Zumba-lesgever Siegfried Cobaro. Eerder geschikt voor mobiele sporters, maar iedereen is welkom!

 

Badminton

Deze initiatie is toegankelijk voor iedereen die tenminste één arm actief kan inzetten. Leer de basistechnieken onder begeleiding van een ervaren badminton-instructeur.

 

Inschrijven

Inschrijven voor de sportdag kan tot 30 augustus 2019.