Inkendaal revalidatieziekenhuis
PatiŽnt
Hospitalisatie FINANCIňLE INFO

DE OPNAMEVERKLARING


Wanneer u in het ziekenhuis wordt opgenomen, moeten heel wat formaliteiten worden vervuld. Zo is elk ziekenhuis verplicht om de patiŽnt (of zijn vertegenwoordiger) een document te laten ondertekenen waaruit blijkt dat hij weet welk soort kamer hij zal krijgen en wat de financiŽle voorwaarden daarvan zijn. Deze opnameverklaring wordt altijd volgens hetzelfde model opgesteld. U ondertekent twee exemplaren: een voor het ziekenhuis en een exemplaar dat u zelf kunt behouden.

Door de opnameverklaring weet u precies welk deel van de verblijfskosten u zelf zult moeten betalen. U ziet welke kosten u extra kunnen worden aangerekend: persoonlijke bijdragen in verblijfskosten, erelonen, farmaceutische kosten of andere kosten. In dat eerste deel ziet u ook welk voorschot u zult moeten betalen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

In een tweede deel van de opnameverklaring staat uw kamerkeuze beschreven. Een derde deel omvat informatie over de wettelijke regels die er bestaan voor het aanrekenen van ereloonsupplementen.


Ziekenhuis Inkendaal hecht veel belang aan de betaalbaarheid van de zorg. Wie zorgen nodig heeft, moet die kunnen krijgen. Daarom:

    • werken alle geneesheren aan verbintenistarieven. Dit zijn vaste basisbedragen volgens de geldende Riziv-reglementering.
    • rekenen de geneesheren geen ereloonsupplementen aan voor patiŽnten die kiezen voor een ťťn- of tweepersoonskamer.

Bij de opnameverklaring ontvangt u ook een lijst met de tarieven van andere leveringen en diverse kosten die kunnen aangerekend worden.

Bij elke opname wordt een voorschot gevraagd, dat u vůůr of uiterlijk op de dag van de opname aan de opnamedienst moet betaald worden.
Na een periode van een maand hospitalisatie wordt een tweede voorschot gevraagd.


Betalen kan:

    • cash†
    • met Bancontact - MisterCash†
    • door voorleggen van een bewijs van overschrijving.

U ontvangt een betalingsbewijs. Het voorschot wordt afgetrokken van de laatste factuur, op voorwaarde dat alle voorgaande facturen betaald zijn.

Als u over een hospitalisatieverzekering beschikt, dan kunt u dat melden op de opnamedienst. Als het ziekenhuis daar een bevestiging van krijgt, hoeft u in dit geval geen voorschot te betalen.

 
ZOEKEN
   
100 jaar ziekenhuis inkendaal 1909-2009
Ziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling v.z.w.

Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)
Tel +32 (0)2 531 51 11
Fax +32 (0)2 532 43 08
Ondernemingsnr.: 0410.392.647
E-mail:
website: www.inkendaal.be
Inkendaal @ Facebook .Inkendaal @ Twitter .Inkendaal @ LinkedIn Blog Inkendaal