Inkendaal revalidatieziekenhuis
Medisch aanbod
Medisch aanbod Sp-neurologie Hospitalisatie Volwassenen PERMANENT VEGETATIEVE STATUS (PVS)
Parkinson - ParkINK Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Permanent Vegetatieve Status (PVS) Structurerende afdeling
Resocialisatie CVA - Beroerte Revalidatie Eenheid INkendaal (BREIN)
Neurogeriatrie

PERMANENT VEGETATIEVE STATUS (PVS)

De gevolgen van een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) kunnen bijzonder ernstig zijn. Wanneer de toevoer van zuurstof naar de hersenen ernstig onderbroken is geweest, laat dat sporen na. Dat zuurstoftekort kan vele oorzaken hebben: een ongeval, een hartstilstand, een hersentrombose of een Ėbloeding, verdrinking of verstikkingÖ Het slachtoffer komt in een coma terecht. PatiŽnten kunnen uit een coma ontwaken, maar soms ontwaken ze niet volledig en evolueren ze naar een permanent vegetatieve status (PVS).

Ziekenhuis Inkendaal is een erkend expertisecentrum voor patiŽnten die in een PVS zijn beland. Deze patiŽnten zijn eerst in een acuut ziekenhuis opgenomen en werden van daaruit naar Ziekenhuis Inkendaal naar de Dienst 300 doorverwezen.†

In ons ziekenhuis zullen we eerst evalueren waartoe de patiŽnt (nog) in staat is. Hoe reageert de patiŽnt op prikkels? Is er mogelijkheid tot communicatie? Maar we kijken vooral naar de punten waar we bij deze patiŽnten nog vooruitgang kunnen boeken. De gespecialiseerde teamleden hebben expertise in het zoeken naar alternatieve methoden om te communiceren, wat niet alleen voor de patiŽnt ontzettend belangrijk is, maar ook voor zijn familie en de verzorgenden. Daarom kunnen ook Ďlocked-iní-patiŽnten bij ons terecht, patiŽnten die wel bewust zijn, maar in de onmogelijkheid verkeren om te communiceren.

Wij werken er ook naar om de secundaire gevolgen van de PVS te vermijden.

Vanuit het expertisecentrum wordt een intensief revalidatieprogramma van gemiddeld zes maanden opgesteld. Wanneer verdere intensieve revalidatie niet meer aangewezen is, wordt samen met de familie gezocht naar aangepaste opvang. Ziekenhuis Inkendaal heeft daarvoor de nodige contacten met gespecialiseerde instellingen voor langdurige opvang. De overgang wordt vanuit het ziekenhuis begeleid.

 
ZOEKEN
   
100 jaar ziekenhuis inkendaal 1909-2009
Ziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling v.z.w.

Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)
Tel +32 (0)2 531 51 11
Fax +32 (0)2 532 43 08
Ondernemingsnr.: 0410.392.647
E-mail:
website: www.inkendaal.be
Inkendaal @ Facebook .Inkendaal @ Twitter .Inkendaal @ LinkedIn Blog Inkendaal