Inkendaal revalidatieziekenhuis
Medisch aanbod
Medisch aanbod Sp-cardiopulmonair ALS
Neuromusculaire aandoeningen Polyneuropathie
ALS

ALS

Ziekenhuis Inkendaal is gespecialiseerd in de behandeling, opvang en revalidatie van patiŽnten met Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS).

ALS is een progressieve aandoening van de motorische zenuwcellen en zenuwbanen in de hersenstam en het ruggenmerg. Het kan in elke spiergroep beginnen. De oorzaak is nog niet met zekerheid vastgelegd, al weet men wel dat bij een op de tien patiŽnten de ziekte genetisch is. PatiŽnten met erfelijke ALS krijgen de aandoening vaak op jongere leeftijd.

PatiŽnten met ALS ondervinden krachtverlies van de extremiteiten en romp. Zij krijgen problemen met de spieren die instaan voor de ademhaling, de slik-, kauw- en kaakspieren. Het verloop van de ziekte is progressief, maar de evolutie is zeer sterk patiŽntgebonden.

De revalidatie van patiŽnten met ALS gebeurt door een multidisciplinair team onder de leiding van een revalidatiearts. Naargelang de evolutie van de ziekte is deze ambulant of residentieel. Het team van Ziekenhuis Inkendaal streeft ernaar om de patiŽnten zo lang mogelijk thuis te houden. Daarom wordt veel geÔnvesteerd in thuiszorg en de zoektocht naar hulpmiddelen die de opvang thuis vergemakkelijken.


Indien nodig kan de patiŽnt een beroep doen op het Neuromusculair Referentiecentrum en AOT.

 
ZOEKEN
   
100 jaar ziekenhuis inkendaal 1909-2009
Ziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling v.z.w.

Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)
Tel +32 (0)2 531 51 11
Fax +32 (0)2 532 43 08
Ondernemingsnr.: 0410.392.647
E-mail:
website: www.inkendaal.be
Inkendaal @ Facebook .Inkendaal @ Twitter .Inkendaal @ LinkedIn Blog Inkendaal