Inkendaal revalidatieziekenhuis
Medisch aanbod
Medisch aanbod Sp-neurologie Hospitalisatie Volwassenen CVA - BEROERTE REVALIDATIE EENHEID INKENDAAL (BREIN)
Parkinson - ParkINK Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Permanent Vegetatieve Status (PVS) Structurerende afdeling
Resocialisatie CVA - Beroerte Revalidatie Eenheid INkendaal (BREIN)
Neurogeriatrie

CVA - BEROERTE REVALIDATIE EENHEID INKENDAAL (BREIN)

BREIN en ParkinK

††

De Beroerte Revalidatie Eenheid INkendaal (BREIN) is sinds 1995 gespecialiseerd in de revalidatie van patiŽnten die een (ischemische) beroerte hebben doorgemaakt. Op de Dienst 400 hebben wij voor deze patiŽnten 33 revalidatiebedden en een uitgebreid team van professionele zorgverleners ter beschikking. BREIN heeft ook een ambulant programma voor patiŽnten die voldoende gerevalideerd zijn om dagelijks naar huis te gaan.

De eenheid is zo gestructureerd en georganiseerd dat zij kan beschikken over een optimaal revalidatieaanbod.

Ook zwaar getroffen patiŽnten kunnen op BREIN terecht. De expertise die wij hebben opgebouwd laat ons bijvoorbeeld toe om individuele programmaís uit te werken voor†locked-in-patiŽnten.

Alle therapieŽn zijn individueel opgesteld en maken gebruik van de gangbare (neuromotorische) revalidatietechnieken. Wij geven veel aandacht aan de dagbesteding en groepsactiviteiten.

Op de eenheid wordt hard gewerkt aan de terugkeer van de revalidant naar de thuissituatie. We bereiden die voor met aandacht voor de sociale reÔntegratie via onder meer thuisobservatie, straatoefeningen en therapeutische weekends thuis. De patiŽnt kan ook een proefontslag krijgen waarbij de mate waarin hij het revalidatieprogramma in zijn persoonlijke leven heeft kunnen integreren, wordt geŽvalueerd. Vanzelfsprekend gebeurt elke stap in overleg met de patiŽnt en zijn omgeving.

Sinds 2005†heeft BREIN ook conductieve therapie aan de bestaande therapieŽn toegevoegd. Dit is een uniek project voor ons land, gebaseerd op de PetŲ Methode. PatiŽnten leren hierbij in kleine groepen en onder leiding van een conductor bewegen. Het uiteindelijke doel is om op een zo efficiŽnt mogelijke manier zelfstandig taken uit het dagelijkse leven uit te voeren.

Omdat de vraag van ParkinsonpatiŽnten naar adequate revalidatie ontzettend groot is, zijn wij in 2005 gestart met ParkinK, het ĎParkinson revalidatieproject Inkendaalí. PatiŽnten met de ziekte van Parkinson en aanverwante aandoeningen kunnen voor revalidatievragen een beroep doen op dezelfde faciliteiten als de patiŽnten die op de BREIN worden opgevangen.

Jaarlijks bieden we op de dienst 400 revalidatiekansen aan circa 180 patiŽnten.

In het overzicht van BREIN en ParkinK vindt u de kerngedachte van deze afdelingen terug. 
ZOEKEN
   
100 jaar ziekenhuis inkendaal 1909-2009
Ziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling v.z.w.

Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)
Tel +32 (0)2 531 51 11
Fax +32 (0)2 532 43 08
Ondernemingsnr.: 0410.392.647
E-mail:
website: www.inkendaal.be
Inkendaal @ Facebook .Inkendaal @ Twitter .Inkendaal @ LinkedIn Blog Inkendaal