Inkendaal revalidatieziekenhuis
PatiŽnt
Hospitalisatie Team DIňTISTEN
Arts Conductor
DiŽtisten Ergotherapeuten
Kinesistherapeuten Logopedisten
Psychologen Sociaal readaptatiewerker
Sociaal Assistenten Verpleegkundige en verzorgende

DIňTISTEN

Een diŽtist past de kennis van de voedings- en dieetleer toe om de gezondheid te bevorderen, te behouden of te herstellen.

Een evenwichtige voeding is voor alle mensen belangrijk. Voor zieke mensen is begeleiding in het voedingspatroon nog veel belangrijker dan voor gezonde mensen. De taak van de diŽtist in het ziekenhuis bestaat eruit erover te waken dat de patiŽnt, door zijn voeding of het gebrek eraan (door ondervoeding bijvoorbeeld), geen gezondheidsverlies lijdt.

De aandacht voor voedingsproblemen en het opsporen ervan behoren tot de kerntaken van de diŽtist in ons ziekenhuis. Maar de diŽtist geeft ook dieetbegeleiding bij bepaalde aandoeningen waardoor de patiŽnt voldoende voedingsstoffen opneemt. Dat kan door bijvoorbeeld de consistentie van het voedsel aan te passen, waardoor de patiŽnt gemakkelijker kan slikken.

Om tot een goed dieetadvies te komen is het noodzakelijk dat er ook een goede relatie is tussen de diŽtist en de patiŽnt. De individuele begeleiding heeft als voordeel dat de diŽtist u een voedingsschema geeft dat perfect bij u past. Bij het maken van zoín schema wordt†rekening gehouden met persoonlijke factoren zoals uw huidige voedingsgewoonten, uw aandoening, uw activiteitenÖ Een dieet moet immers haalbaar zijn en gemakkelijk vol te houden. De diŽtist overlegt ook met de arts en de andere teamleden, in het bijzonder met de logopedist, waarmee hij nauw samenwerkt.

De diŽtist zal u een lange vragenlijst voorleggen. Het is immers noodzakelijk dat hij tijdens een eerste consultatie een uitgebreide voedingsanamnese afneemt. Aan de hand daarvan maakt hij een aangepast voedingsschema.

De diŽtist volgt u ook verder op. Hij bekijkt met u wat de moeilijkheden zijn en of het voedingsschema niet moet worden aangepast. De diŽtist kan u ook raad geven en praktische tips zodat het gemakkelijker is om het dieet ook thuis of op vakantie vol te houden.

 
ZOEKEN
   
100 jaar ziekenhuis inkendaal 1909-2009
Ziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling v.z.w.

Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)
Tel +32 (0)2 531 51 11
Fax +32 (0)2 532 43 08
Ondernemingsnr.: 0410.392.647
E-mail:
website: www.inkendaal.be
Inkendaal @ Facebook .Inkendaal @ Twitter .Inkendaal @ LinkedIn Blog Inkendaal