Inkendaal revalidatieziekenhuis
Medisch aanbod
Medisch aanbod Sp-neurologie Hospitalisatie Volwassenen STRUCTURERENDE AFDELING
Parkinson - ParkINK Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Permanent Vegetatieve Status (PVS) Structurerende afdeling
Resocialisatie CVA - Beroerte Revalidatie Eenheid INkendaal (BREIN)
Neurogeriatrie

STRUCTURERENDE AFDELING

De revalidatie op de structurerende afdeling (Dienst 100) start met een grondige evaluatie van de stoornissen die het letsel heeft teweeggebracht.

Daarbij gaan we niet alleen kijken naar de stoornissen die het hersenletsel op zich heeft veroorzaakt (mentale stoornissen, bewegingsstoornissen, problemen met de spraak, slikstoornissen), maar we gaan ook kijken welke geassocieerde stoornissen er zijn ontstaan. Daarbij denken we aan orthopedische stoornissen en bijvoorbeeld internistische complicaties.

De mentale toestand van de patiŽnt staat centraal in de behandeling omdat die een belangrijke impact heeft op de manier waarop de patiŽnt functioneert. We streven naar een volledige aanpak van de verschillende problemen en probleemgebieden. Ons uiteindelijke doel is een verbetering van de activiteiten en het sociaal functioneren van de patiŽnt als persoon.

De revalidatie wordt individueel afgestemd. Wij gebruiken daarvoor een aantal afgelijnde methoden die erop gericht zijn om:

  • hulpmiddelen te leren gebruiken om zich beter te kunnen oriŽnteren in tijd, plaats, persoonlijke geschiedenis en persoonlijke situatie
  • zich zo zelfstandig mogelijk te verplaatsen
  • opnieuw te leren slikken (slikrevalidatie)
  • taal, spraak en communicatie te verbeteren
  • aandacht, geheugen en andere mentale functies te revalideren
  • gedragsproblemen aan te pakken en opnieuw initiatief te nemen
  • functionele taken (huishoudelijk, vrijetijdsbesteding) te trainen
  • een oplossing te vinden voor bewegingsbeperkingen en pijn.

Wij streven ernaar om de omgeving voor de patiŽnt zo veilig mogelijk te maken. Complicaties worden, binnen de grenzen die haalbaar zijn in het revalidatieziekenhuis, op een zo adequaat mogelijke manier medisch behandeld.

Binnen dit revalidatieproces hebben wij in het bijzonder oog voor de familie. De veranderingen in het functioneren van de patiŽnt hebben immers vaak ook een belangrijke impact op de familiale en sociale omgeving van de patiŽnt. Daarom maakt de interactie met de familie van de patiŽnt, psycho-educatie en psychosociale ondersteuning deel uit van de revalidatie.

 
ZOEKEN
   
100 jaar ziekenhuis inkendaal 1909-2009
Ziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling v.z.w.

Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)
Tel +32 (0)2 531 51 11
Fax +32 (0)2 532 43 08
Ondernemingsnr.: 0410.392.647
E-mail:
website: www.inkendaal.be
Inkendaal @ Facebook .Inkendaal @ Twitter .Inkendaal @ LinkedIn Blog Inkendaal