Inkendaal revalidatieziekenhuis
Medisch aanbod
Medisch aanbod Sp-neurologie Hospitalisatie Volwassenen NEUROGERIATRIE
Parkinson - ParkINK Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Permanent Vegetatieve Status (PVS) Structurerende afdeling
Resocialisatie CVA - Beroerte Revalidatie Eenheid INkendaal (BREIN)
Neurogeriatrie

NEUROGERIATRIE

Binnen de NAH-revalidatie werd in het Ziekenhuis Inkendaal een specifiek revalidatieprogramma en zorgtraject uitgeschreven voor neurogeriatrische patiŽnten, ouder dan 70 jaar. Deze gespecialiseerde NAH-revalidatieafdeling beschikt over 10 bedden.

De doelstellingen van deze eenheid verschillen in essentie niet van de algemene doelstellingen bij de overige NAH-patiŽnten. We streven naar een maximale autonomie en de terugkeer van de 70+neurogeriatische patiŽnt naar zijn vertrouwde thuisomgeving. Hierbij dienen we in de eerste plaats rekening te houden met de eigenheid van de doelgroep die grotendeels bepaald wordt door een uitgebreide comorbiditeit en polyfarmacie.

Het neurogeriatrische team kent een vergelijkbare samenstelling als de andere revalidatieteams. Het bestaat uit kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, SRWíers, een sociaal assistente en een revalidatieverpleegkundige. Een internist-geriater leidt het team in nauw overleg met een consulent-neuroloog en een consulent-fysiotherapeut. Elk lid van het team heeft speciale aandacht voor de specifieke noden van de 70+-patiŽnt en voor de kwetsbaarheid van deze groep.

We streven naar een terugkeer naar huis, maar het is een realiteit dat een aantal patiŽnten geconfronteerd wordt met een blijvende hoge graad van zorgbehoevendheid. Om ook†deze patiŽnten verder te kunnen helpen heeft de sociale dienst een uitgebreid netwerk van aangepaste RVT-voorzieningen aangelegd. Daar kan, ook na het ontslag uit het Ziekenhuis Inkendaal, een kwalitatieve zorg geboden worden.

Als de patiŽnt en/of de familie dit wensen, wordt er na ontslag poliklinische nazorg geboden. Ook voor deze specifieke groep van 70+-neurogeriatrische patiŽnten is er de mogelijkheid om in het systeem van ambulante revalidatie te stappen.

Een korte samenvatting van onze dienst 300, neurogeriatrie, vindt u hieronder.

 
ZOEKEN
   
100 jaar ziekenhuis inkendaal 1909-2009
Ziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling v.z.w.

Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)
Tel +32 (0)2 531 51 11
Fax +32 (0)2 532 43 08
Ondernemingsnr.: 0410.392.647
E-mail:
website: www.inkendaal.be
Inkendaal @ Facebook .Inkendaal @ Twitter .Inkendaal @ LinkedIn Blog Inkendaal