Inkendaal revalidatieziekenhuis
PatiŽnt
Hospitalisatie PatiŽntenbegeleiding INTERCULTURELE BEMIDDELING
De sociale dienst De ombudsfunctie
Interculturele bemiddeling Morele, godsdienstige of filosofische bijstand
Het palliatief support team Tolken

INTERCULTURELE BEMIDDELING

Een goede communicatie zorgt voor een betere verstandhouding, een beter begrip en duidelijke informatie. Ziekenhuis Inkendaal staat ervoor garant dat ook gasten die niet vertrouwd zijn met de Nederlandse of Franse taal of niet thuis zijn in de Belgische (gezondheids)cultuur correct en in een voor hen begrijpelijke taal worden geÔnformeerd en dat problemen die ontstaan door de kloof die er soms is tussen verschillende culturen, wordt opgelost.

De patiŽnt heeft recht op duidelijke informatie. Vaak is er wel een familielid of een vriend die desnoods medische informatie kan tolken, maar dat houdt risicoís in. Deze informele tolken kunnen onjuiste diagnoses doorgeven en in sommige culturen is het voor hen moeilijk om de informatie die hen wordt toevertrouwd correct te tolken omdat ze de patiŽnt of zijn familie willen beschermen.

De Interculturele Bemiddelaar (ICB) biedt een oplossing omdat hij zowel vertrouwd is met de taal en de cultuur als met het ziekenhuis en het team. Als dat nodig is, kan Ziekenhuis Inkendaal een beroep doen op een Intercultureel Bemiddelaar.

 
ZOEKEN
   
100 jaar ziekenhuis inkendaal 1909-2009
Ziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling v.z.w.

Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)
Tel +32 (0)2 531 51 11
Fax +32 (0)2 532 43 08
Ondernemingsnr.: 0410.392.647
E-mail:
website: www.inkendaal.be
Inkendaal @ Facebook .Inkendaal @ Twitter .Inkendaal @ LinkedIn Blog Inkendaal