Inkendaal revalidatieziekenhuis
PatiŽnt
Hospitalisatie PatiŽntenbegeleiding HET PALLIATIEF SUPPORT TEAM
De sociale dienst De ombudsfunctie
Interculturele bemiddeling Morele, godsdienstige of filosofische bijstand
Het palliatief support team Tolken

HET PALLIATIEF SUPPORT TEAM

Soms is genezing of revalidatie niet meer mogelijk en staat het team, de familie en de patiŽnt machteloos tegenover een aandoening die negatief evolueert. Dan kan de keuze worden gemaakt om over te schakelen op palliatieve zorg. Daarbij wordt gestreefd om de patiŽnt zoveel mogelijk comfort te geven.

Sinds 2003 heeft Ziekenhuis Inkendaal een gespecialiseerde equipe, het palliatief support team (PST) dat tot doel heeft zich helemaal te richten op die comfortzorg. In dat team bestaat uit medici, verpleegkundigen en paramedici.

Een palliatief geschoold arts, een verpleegkundige, een orthopedagoog en een psycholoog vormen het kernteam. Het PST geeft deskundig advies en zoekt een antwoord op een uiteenlopend gamma van vragen. Dat kan gaat over comfort over het algemeen, over pijnbehandeling, voeding, wondzorg en emotionele en spirituele ondersteuning.

Elke verpleegeenheid beschikt over een speciaal opgeleide medewerker. Wij noemen die de referent. Deze referent is de schakel tussen de verpleegeenheid en het kernteam van het PST. Maar hij is ook de contactpersoon voor u en uw familie.

Wenst u meer uitleg, aarzel dan niet om op de verpleegeenheid de naam van de referent te vragen en contact met hem op te nemen. Dat kan via de hoofdverpleegkundige.

 
ZOEKEN
   
100 jaar ziekenhuis inkendaal 1909-2009
Ziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling v.z.w.

Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)
Tel +32 (0)2 531 51 11
Fax +32 (0)2 532 43 08
Ondernemingsnr.: 0410.392.647
E-mail:
website: www.inkendaal.be
Inkendaal @ Facebook .Inkendaal @ Twitter .Inkendaal @ LinkedIn Blog Inkendaal