Inkendaal revalidatieziekenhuis
PatiŽnt
Hospitalisatie Team VERPLEEGKUNDIGE EN VERZORGENDE
Arts Conductor
DiŽtisten Ergotherapeuten
Kinesistherapeuten Logopedisten
Psychologen Sociaal readaptatiewerker
Sociaal Assistenten Verpleegkundige en verzorgende

VERPLEEGKUNDIGE EN VERZORGENDE

Ziekenhuis Inkendaal heeft voor de verschillende aandoeningen evenveel zorgprogrammaís ontwikkeld. Een zorgprogramma is eigenlijk een stappenplan, een gids, een wegwijzer voor alle medewerkers die betrokken zijn bij uw revalidatie. Het wordt na voorafgaand onderzoek in multidisciplinair overleg voor elke patiŽnt individueel aangepast.

De verpleegkundige en verzorgende maken deel uit van het therapeutisch team. Zij †ontwikkelden een zorgfilosofie die verder gaat dan het louter geven van hygiŽnische zorgen , toedienen van medicatie ,enzÖ

Veel aandacht gaat hierbij naar de ontplooiing van uw zelfzorg. Wees dan ook niet verbaasd dat u, rekening houdend met uw fysieke en psychische toestand, gevraagd zal worden stapsgewijs mee te werken bij uw hygiŽnische zorg. Ook bij het aankleden, bij de maaltijden, bij het zich verplaatsen of andere bezigheden, zal op uw persoonlijke inzet een beroep gedaan worden.

Anderzijds kan uw familie of kunnen uw mantelzorgers een beroep doen op de ervaring en de kennis van ons zorgdepartement om voor u belangrijke hulptechnieken aan te leren zodat deze blijvend aangewend kunnen worden wanneer u ons ziekenhuis verlaat.


Revalidatie is een individueel, patiŽntgebonden , actief en creatief proces. Het houdt in dat de patiŽnt zich zal moeten aanpassen aan zijn leefomstandigheden om zijn autonomie te herwinnen. Het is een proces van gedeelde activiteit met de patiŽnt, de mantelzorg en professionele teams waarin alle deelnemers de bijdrage van elk individu en van elke discipline erkennen.

Het verpleegkundig departement is 24/24u en 7/7 dagen aanwezig rond het bed van de patiŽnt.
Aldus komen onze zorgverleners het meest in contact met diezelfde patiŽnt, maar ook met diens familie. Dusdanig kunnen zij vaak een vertrouwensrelatie met hen opbouwen. Zo worden zij naast zorgverleners tevens pleitbezorgers.
 
ZOEKEN
   
100 jaar ziekenhuis inkendaal 1909-2009
Ziekenhuis Inkendaal
Koninklijke Instelling v.z.w.

Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek
(Sint-Pieters-Leeuw)
Tel +32 (0)2 531 51 11
Fax +32 (0)2 532 43 08
Ondernemingsnr.: 0410.392.647
E-mail:
website: www.inkendaal.be
Inkendaal @ Facebook .Inkendaal @ Twitter .Inkendaal @ LinkedIn Blog Inkendaal